College De basis van citymarketing

Op heldere wijze geeft Martin Boisen een uiteenzetting van de basisprincipes voor de startende maar ook meer ervaren citymarketeers.

  maandag 31 oktober 13:30 - 17:00

  Stadskantoor | 21e verdieping, Stadsplateau 1, Utrecht

Programma

Dit college is zowel een introductie in de citymarketing voor nieuwe geïnteresseerden, als een opfrisbeurt voor de meer ervaren citymarketeers in het vak. Hij is geschikt voor iedereen die bezig is met citymarketing of ermee aan de slag wil, maar zich (nog eens) in de basisprincipes en achtergronden van het vakgebied wil verdiepen. Wat begon als promotietool, is doorontwikkeld naar integrale citymarketing en beweegt zich nu naar strategische citybranding. Het college wordt gegeven door Martin Boisen, onanfhankelijk adviseur bij For the Love of Place, vicevoorzitter International Place Branding Association, docent Human Geography & Planning bij Universiteit Groningen.

Programma

13.30 Inloop
14.00 Opening door bestuurslid en dagvoorzitter Ank Hendriks
14.05

College De Basis van Citymarketing door Martin Boisen. 
Thema's:

  • Basisprincipes citymarketing: introductie & update
  • Stoomcursus over wat de discipline citymarketing behelst
  • Ontwikkeling van promotie naar marketing en vervolgens citybranding
15.00 Break
15.20

Citymarketing principes in de praktijk
Ank Hendriks praat vanuit haar rol als dagvoorzitter met ervaren citymarketeers over toepassing van de citymarketing principes in de praktijk. En dit is je kans om deze ervaren rotten in het vak de hemd van het lijf te vragen! Aanwezig zijn:

Martin Boisen blijft bij dit onderdeel betrokken als expert/beschouwer.
16.00  Napraten onder het genot van een hapje en drankje