De waarde van de makers van de samenleving - Nicoline Meijer | ROC Midden Nederland

Nicoline Meijer, directeur Marketing & Communicatie bij ROC Midden Nederland, sprak gepassioneerd over de herwaardering van mbo-ers en de noodzaak van kansengelijkheid. Nicoline benadrukte dat we radicaal anders moeten kijken naar talent en de noodzaak om een nieuw kader te creëren voor het waarderen van talent. Ze bekritiseerde het gebruik van termen als hoog- en laagopgeleid, die ongelijkheid in stand houden en de ontwikkeling van talent belemmeren. Ze noemde het initiatief van demissionair minister Dijkgraaf om een ‘waaier’ van gelijkwaardige opleidingen te introduceren.

Nicoline is een voorvechter van het MBO Uitvoeringsplan, dat streeft naar gelijke toegang tot introductietijden, sport, studentenverenigingen en kroegen voor mbo’ers. Ze sprak ook over de eerste MBO-straat in Utrecht, een initiatief om mbo-beroepen zichtbaarder te maken. Daarnaast noemde ze Thirty 030, een groep jonge stadsambassadeurs in Utrecht die een diverse mix van talenten vertegenwoordigt. 

De presentatie bevatte ook lessen over de waarde van praktische en technische vaardigheden, Ze legde uit hoe het ROC Midden Nederland werkt aan een gelijk speelveld voor alle vormen van opleiding en hoe dit kan bijdragen aan een inclusievere samenleving​​.