Het belang van mega-events voor steden

Themabijeenkomst ‘Het belang van mega-events voor steden’ – 29 juni 2017 in Gouda

Mega-events kleiner

De afgelopen jaren proberen steden in toenemende mate grote evenementen met veel media-aandacht eenmalig naar hun stad te krijgen. Denk aan het Glazen Huis, The Passion, de start van de Tour de France en de Giro, grote EK’s en WK’s, Koningsdag en de Nationale Intocht van Sinterklaas.

Tijdens deze bijeenkomst belichten verschillende experts en ervaringsdeskundigen het belang van mega-events voor steden van diverse kanten.

Programma

13.00 Inloop
13.30 Welkom en inleiding op het thema door dagvoorzitter Gerben Baaij.
13.40 Dr. Erik Braun behandelt in een inleiding met een frisse kijk de voordelen én de nadelen van mega-events.
14.30 Andrea Olieman deelt met ons de positieve en minder positieve ervaringen met The Passion en de Intocht van Sinterklaas in Gouda.
15.00 Pauze
15.20 Introductie van panel van ervaringsdeskundigen.
15.40 Dynamisch en levendig Lagerhuisdebat tussen deelnemers en deskundigen.
16.40 Wrap-up
16.45 Netwerkborrel
17.45 Einde

Sprekers
Dr. Erik Braun is senior onderzoeker en docent urban economics, real estate and place marketing, Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij behandelt de voordelen én de nadelen van mega-events. Wat zijn de voorwaarden voor succes, wat zijn de risico’s en de valkuilen? Wegen de kosten op tegen de opbrengsten en wat zijn reëel beschouwd de effecten? Geen stad is hetzelfde: wat betekent dat voor de inzet van mega-events?  Zijn analyse eindigt met concrete tips en aanbevelingen.

Andrea Olieman is senior vakspecialist toerisme en evenementen bij de Gemeente Gouda en was projectleider voor The Passion (2011) en de Nationale Intocht van Sinterklaas (2014). In Gouda vond in 2011 de 1e editie van The Passion plaats. In 2014 was de stad gastheer voor de Nationale Intocht van Sinterklaas. Gouda maakte kennis met de positieve, maar ook met wat minder positieve kanten van dergelijke evenementen. Andrea Olieman deelt de praktijkervaringen van Gouda met ons.

Gerben Baaij is directeur van Dordrecht Marketing en bestuurslid van het Netwerk Citymarketing Nederland. Hij was nauw betrokken bij de organisatie 1e Koningsdag Nieuwe Stijl (2015) en de Nationale Intocht van Sinterklaas (2011) in Dordrecht

Panelleden

  • Karin Gangelhof, bestuursadviseur bij de gemeente Breda en nauw betrokken bij de organisatie van het meest recente Glazen Huis in 2016.
  • Henk van Voornveld, directeur Marketing Oost, nauw betrokken bij Koningsdag 2016 in Zwolle.
  • Reinou de Haan, Hoofd Economische Zaken bij de gemeente Apeldoorn en projectleider voor de Giro. Nu projectleider Serious Request 2017.

De bijeenkomst geeft u antwoord op de vragen
Wat zijn de effecten van mega-events? Is er voldoende zicht op concrete resultaten? Wegen de kosten op tegen de opbrengsten? Zijn al deze evenementen interessant voor elke stad?  Wat werkt wel en wat werkt niet?

Voor wie
Voor iedereen die geïnteresseerd is in of betrokken is bij citymarketing en evenementen.

Waar en wanneer
29 juni 2017
13.00 – 17.30 uur (inclusief netwerkborrel)
Huis van de Stad in Gouda (naast station en parkeergarage)

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Netwerk Citymarketing Nederland en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gouda.